Nieuwsgierig!
Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!
Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!

Jaargang 27 nummer 24, 10 juli 2020

10-07-2020
MARLIJNNIEUWS
gestructureerd  open  hartelijk  ambitieus

     

In dit Marlijnnieuws:

- Afscheid van groep 8
- Bedankje voor alle ouders
- Cadeautje voor alle kinderen
- Afscheid pleinwacht
- Afscheid Anke v. Schutterhoef, Esther Westerhof en Marjan van Grieken 
- van de MR
- TerugblikAfscheid van groep 8

De laatste twee weken stonden voor de kinderen van groep 8 in het teken van afsluiten. Afsluiten van een mooie periode op De Marlijn.
Ze hebben op 1 en 2 juli alles gegeven in 4 voorstellingen van de afscheidsmusical. Wat hebben de kinderen hier naar toe geleefd en wat hebben ze een mooi prestatie neer gezet. De musical kan nog door de andere kinderen van De Marlijn bekeken worden. Hij is gefilmd en staat op onze Drive.

Vrijdag hebben we de kinderen uitgezwaaid. Door de 1,5 meter maatregelen moesten de ouders op straat staan. Hier hebben we een denk ik prachtige traditie doorbroken en waarschijnlijk een nieuwe gemaakt.

De afgelopen drie dagen hebben we een fantastisch kamp gehad op het terrein van Markant outdoor centrum. We hebben vlotten gebouwd, geleerd te boogschieten, een survival baan bedwongen en ook nog een kanospeurtocht gedaan.
Woensdag was er één met een lach en een traan. De kinderen hebben ondanks deze rare periode toch hun groep 8 goed kunnen afsluiten.


Bedankje voor alle ouders

Zo begon onze rollercoaster — topcapital

Wat hebben we een apart schooljaar met elkaar beleefd………Het leek wel een rollercoaster.

Maar mede door jullie begrip, hulp en thuisonderwijs werd toch alles geregeld.

Gelukkig hebben we wel met z’n allen het schooljaar goed af kunnen sluiten.

We willen jullie hartelijk bedanken voor de samenwerking dit schooljaar en wensen jullie een hele goede vakantie.

We hopen elkaar weer te zien in augustus.
Lieve groet van het team van de Marlijn.

 


Cadeautje voor alle kinderen
Vandaag hebben alle kinderen een frisbee gekregen, een cadeautje van de oudervereniging.
                                                                                                                                                                       


Afscheid pleinwacht:
Na ruim 20 jaar op De Marlijn gewerkt te hebben als overblijfouder en de laatste jaren als pleinwacht, heeft Linda van Soest  afscheid van ons genomen. We zijn heel dankbaar voor alles wat ze voor De Marlijn gedaan heeft.

Afscheid Anke van Schutterhoef, Esther Westerhof en Marjan van Grieken 
Het afgelopen jaar heb ik Wendy Harbers vervangen als Intern Begeleider. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Na de grote vakantie zal Wendy alle werkzaamheden weer gaan oppakken. Ik zal na de vakantie nog een aantal keren op dinsdag aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alle lopende zaken goed zijn overgedragen, daarna zal ik afscheid nemen op de Marlijn. Ik wens u een fijne vakantie en bedank u graag voor onze prettige samenwerking!

Ook hebben we afscheid genomen van Esther Westerhof, zij heeft Wilma gedurende haar afwezigheid op fantastische wijze vervangen.

Vanaf januari heb ik met veel plezier gewerkt op de Marlijn. Dankzij de fijne start op de eerste teamvergadering voelde ik me meteen thuis op de Marlijn en heb het heel erg naar mijn zin gehad. Het is een hele bijzondere periode geweest waarbij ik trots ben op de manier waarop kinderen, ouders en het team dit samen hebben gedaan. Eén ding is zeker: deze interim klus ga ik nooit meer vergeten! 

Afgelopen week heb ik een goede overdracht gehad met Jasmijn en draag ik het stokje graag aan haar over. 
Nogmaals dank voor de prettige tijd op de Marlijn en voor nu een mooie zomervakantie gewenst. Groet Marjan 


Van de MR
Afgelopen week hebben we het MR jaar gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. We kijken terug op een goed jaar waarin we helaas niet zo ver zijn gekomen met het verder brengen van de visie wereldwijs in de school en de rol die ouders daarin ook kunnen hebben. Dat komt door de wisseling in de schoolleiding en door Corona. Wel hebben we in deze periode onze vergaderingen online door kunnen laten gaan maar het belangrijkste gespreksonderwerp in deze drie bijeenkomsten laat zich raden.  
We namen vorige week ook afscheid van Mandy als MR lid omdat haar jongste dochter naar de middelbare school gaat. De MR gaat met vier leden verder. Er hebben zich geen kandidaten aangemeld. Dat is jammer, maar Elise, die enige maanden geleden aangaf even een pas op de plaats te moeten maken, zal vanaf september weer meedraaien in de MR. We houden ons wel aanbevolen voor geïnteresseerden want eind van komend schooljaar zitten Bram en ik drie jaar in de MR. Wil je eens meekijken om te zien wat we doen, geef een seintje aan mij of Elise, Bram of Jet, dan kun je bij een vergadering aansluiten.

Terugblik.
Het schooljaar 2019-2020 was een bijzonder jaar.
Dat begon in augustus met een fantastisch feest op het schoolplein voor alle ouders, kinderen en juffen en meesters.
We bestonden dit jaar 25 jaar en dat werd gevierd met een nieuw logo, een week met allerlei activiteiten en een afsluitende muziekavond in de Doelum in Renkum met fantastische optredens.
Voor de oud-medewerkers en oud-leerlingen  hebben we een gezellige reünie georganiseerd, erg leuk om zo veel oude bekenden weer te zien.
Ook stond ons Marlijnmuseum lange tijd op het plein en de wisselende tentoonstellingen werden goed bezocht.
We dachten toen dat we aan een rustige periode konden beginnen, maar wat bleek: onze directeur Hettie Sipman gaf aan dat ze wat anders wilde gaan doen en per januari De Marlijn wilde verlaten.
We hebben met een goed bezochte receptie en een fantastische voorstelling door de kinderen waar ze een uniek Marlijntouw in ontvangst mocht nemen, afscheid van haar genomen.
Marjan nam het stokje tijdelijk over en net toen alles weer wat rustiger en normaler begon te worden werden we geconfronteerd met de Corona crisis.
Wat dat voor impact op ons allen heeft gehad staat nog vers in ons geheugen en zullen we niet gauw vergeten.
Gelukkig vonden we een nieuwe directeur. Jasmijn is al regelmatig op school geweest, heeft met ons kennis gemaakt en gaat hier een mooie tijd tegemoet.
We sluiten nu dit bijzondere jaar af, gaan even lekker vakantie houden en bijtanken, en starten in augustus weer vol energie met een nieuw schooljaar, waarin we de inloop van 8.15 tot 8.45 uur nog even behouden.
We kunnen ons heel goed voorstellen dat je kennis wil maken met de nieuwe leerkracht van je kind. In de laatste vakantieweek overleggen we met het team hoe we dat kunnen realiseren.
Voor de school weer begint stellen we jullie op de hoogte.

Het team van De Marlijn wenst iedereen een hele fijne zomervakantie en we zien de kinderen graag weer terug op maandag 24 augustus.

Vakantie - LookAroundTheCorner

Team De Marlijn

 

Nieuwe ouders
Aanvraag gesprek
Kalender
<
Augustus
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo