Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!
Nieuwsgierig!
Uitdagend!
Veilig!
Betrokken!

Marlijnnieuws 21 februari 2020

21-02-2020
In dit Marlijnnieuws:

- Groepen 1/2 maken een reis door Stippenland
- Groep 4 brengt een bezoek aan het filmhuis in Oosterbeek
- Groepen 7 zijn bij Landgoed Keijenberg geweest en maken een kunstproject
- In het kader van HVO lessen over de plastic soup en zwerfafval
- Nieuw gezicht in de school
- Luizencontrole
- Studiedag woensdag 25 maart

- Groepen 1/2 maken een reis door Stippenland 

Ze hebben, samen met de kunstenaars Andor Driessen en Jan Meijering naar stippen en kunst gekeken en een film gemaakt. Ze leerden over verf, kleur en het mengen van kleuren. Ze ondervonden de magie van film door hun eigen schilderingen in beeld te brengen en te laten bewegen. Tenslotte gaan ze na de vakantie nog kijken naar hun eigen gemaakt film van de reis door Stippenland.

  

- Groep 4 brengt een bezoek aan het filmhuis in Oosterbeek.

Op dinsdag 18 februari is groep 4M op bezoek geweest in het filmhuis in Oosterbeek.
Na een hartelijk welkom hebben we eerst uitgebreid gepraat over welke soorten films er allemaal zijn en wat er nodig is om een film te maken. Net als bij een verhaal in een boek kun je een film in drie stukken verdelen:

Het begin (de inleiding) waarin een wens kenbaar wordt gemaakt, de kern waarin vaak van alles misgaat en het slot, het eind waarin alles goed komt. Behalve een verhaal heb je natuurlijk acteurs, camera, regisseur en nog veel meer nodig. Toen hebben we naar een korte documentaire gekeken waarin werd uitgelegd hoe een film gemaakt wordt. Daarna hebben we naar een leuke, maar ook wel beetje spannende film gekeken.

Vervolgens hebben we zelf filmpjes gemaakt in de vorm van “flip-boekjes”, kleine tekeningetjes die steeds een beetje veranderen en als je die snel achter elkaar laat zien heb je een soort mini-filmpje. Tot slot mochten we de geheime gang bekijken, een kijkje achter de schermen. Een gezellige en leerzame ochtend!

- De groepen 7 zijn bij Landgoed Keijenberg geweest en maken een kunstproject

De groepen 7 maken aan de hand van het bezoek bij Landgoed Keijenberg een eigen kunstproject: een eigen landgoed.
Dit doen ze door te werken met 3d pennen en lijmpistolen. Ze werken samen in groepjes en maken er uiteindelijk een stop motion film van! https://3d-atelier.org/ 

   

- In het kader van HVO lessen over de plastic soup en zwerfafval
 
Vorige week dinsdag zijn we met een aantal kinderen ongeveer 20-25 minuten over beide schoolpleinen gelopen om zwerfafval te verzamelen. Op de foto’s is de “opbrengst” te zien, en in de klas hebben we gekeken wat er zoal bij zat en hoe dit dan weer verder gescheiden zou kunnen worden. Ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen en waren ook wel onder de indruk dat er nog zo veel is gevonden. Terwijl op het eerst oog de schoolpleinen er netjes bij liggen. Ze vroegen zich dus ook af hoe het op andere plekken in Oosterbeek zou zijn. Vanwege de hygiëne hebben ze boterhamzakjes om hun handen gehad om op die manier het zwerfafval te rapen.

  

- Nieuw gezicht in de school

Zoals u weet is Gerrit ziek en voorlopig nog niet op school. Vanaf maandag 2 maart komt Henk Gieling zijn werkzaamheden vervangen. Henk is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig op de Marlijn. Na de voorjaarsvakantie komt hij in alle klassen even langs, zodat de kinderen met hem kennis kunnen maken.  


- Luizencontrole 

Na overleg met de GGD en betrokkenen, willen we graag dat de luizencontrole op de maandagen na iedere vakantie gebeurt.
Uit onderzoek is gebleken dat het effectiever is om op de maandag te doen, dan verderop in de week.
We realiseren ons dat het voor de week na de voorjaarsvakantie niet meer haalbaar is en stellen voor dat de klassen het coördineren zoals altijd gedaan werd, dus op de woensdagen. Nu Gerrit er niet is, zal Henk de lijsten dinsdag klaarleggen in de klas. 

Na de meivakantie zal de luizencontrole op de maandag plaatsvinden. Uiteraard evalueren we dit om te beslissen wat voor schooljaar 2020-2021 het plan wordt. 

Om het voor mei goed geregeld te hebben, zijn we op zoek naar ouders die willen helpen. Het zou fijn zijn als we 10 ouders kunnen vinden. Zou je een mail willen sturen naar Carola Broekhorst, cboekhorst72@gmail.com, zij wil dit vanuit de ouders coördineren. 

- Studiedag woensdag 25 maart 

Op woensdag 25 maart gaat het team van de Marlijn 's ochtends aan de slag met de opbrengsten en de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast bespreken we de missie en de visie: Ieder Kind Wereldwijs. Na de gezamenlijke lunch krijgen we uitleg over Bewegend Leren en koppelen dit aan praktische oefeningen voor in de klassen. 
Alle kinderen zijn op woensdag 25 maart vrij. 
  
 

Met vriendelijke groet,

het team van "De Marlijn".


 
Nieuwe ouders
Aanvraag gesprek
Kalender
<
Maart
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo